
Ціни на яловичину в США зросли на 13,9% за останній рік, однак попит на червоне м’ясо залишається незмінно високим. За даними урядової статистики, вартість яловичини та телятини зросла на 2,7% між липнем та серпнем 2024 року.
Ціна на сирий фарш з яловичини зросла на 12,8%, а на стейки – на 16,6%, досягнувши середньої вартості $12,22 за фунт. За словами професора агробізнесу у Вірджинії Тек, Маріо Ортеца, незважаючи на зростання цін, попит на яловичину продовжує залишатися «вражаюче стійким».
Фахівці вважають, що високий попит є основним фактором зростання цін на яловичину. Споживачі мають доступ до більш якісної продукції, ніж раніше, і планується, що середнє споживання яловичини на душу населення в цьому році складе 60 фунтів.
Причинами обмеженого постачання худоби є високі ціни на корми та значні відсоткові ставки, які заважають фермеру відновити стада. За словами Ортеца, це створює «ідеальний шторм» для ринку яловичини.
Під час пандемії через брак робочої сили на м’ясокомбінатах утворилася черга з худоби, однак зараз фермери стикаються з нестачею худоби, щоб заповнити забійні потужності. Відновлення стада займе багато часу, адже корови можуть народжувати тільки через два роки, а потім їх потрібно вирощувати ще 18-24 місяці.