
Coca-Cola планує перейти на використання натурального цукру у своїх напоях у США. Цю інформацію підтвердив президент Дональд Трамп, який зазначив, що компанія погодилася на зміни після його пропозицій.
Компанія Coca-Cola у своїй заяві висловила вдячність президенту за його ентузіазм щодо бренду, обіцяючи незабаром поділитися новими інноваційними пропозиціями.
Фінансовий директор Coca-Cola Джон Мерфі під час конференції згадав про виклики, пов’язані зі здоров’ям і добробутом, зазначивши, що компанія в минулому не завжди успішно справлялася з цими питаннями.
Наразі Coca-Cola використовує високофруктозний кукурудзяний сироп (HFCS) як дешевшу альтернативу цукру. Це рішення може суттєво вплинути на ринок цукру, який вже відреагував позитивно на новину. Ціна на цукор зросла на 1,3% після оголошення.
Водночас, зростання інтересу до натурального цукру може призвести до падіння акцій компаній, які постачають кукурудзяний сироп, таких як Archer-Daniels-Midland та Ingredion.
Цей крок відбувається на фоні торгівельних переговорів президента США, зокрема з Бразилією, яка є провідним виробником цукрової тростини.